lördag 27 april 2013

Resning av Skagerack 305 passivhus med tre lägenheter

Bottenbjälklaget läggs ut
Isolerad grundmur på ojämn granitgrund. Ingen sprängning. Det är 30cm breda Leca-stenar som isoleras ytterligare på insidan med 30cm expanderad polystyren. Det tar en eftermiddag att montera bottenbjälklag och att komma i ordning.

Första våningsplanet på plats
Scandinavian Homes väggsektioner monteras snabbt. Lite special för detta bygge är att vi inte har gips på insidan av yttervägg från fabrik. Detta går an när vi bygger i April i vår hemstad. Ingen risk för skada och väta på den oskyddade isoleringen pga snabbt montage och korta transporter.

Vägg lyfts på plats
Våra gubbar är grymt snabba, men så har vi erfarenhet efter att ha byggt 280 hus, de flesta på Irland, året om, ofta i dåligt väder.

Mellanbjälklagskassetter monteras
Mellanbjälklagskassetterna passar perfekt, snabbt montage.


Vår lite specialla passivhustakstol ger utrymme för 500mm tjock snedtaksisolering. Dessutom får vi extra mycket utrymme på vinden genom att underramen av takstolen hänger ner mellan de extra höga ytterväggarna. 
Oklädd gavelvägg
Detta hus ska passa in i 1860-talsmiljön i vårt kvarter. Den vertikala panelen med lockläkt kommer att monteras på plats för att undvika fula horisontella skarvar som prefabricerade hus brukar få. (Även vid omklädsel av gamla hus brukar slöhet och ointresse göra att man delar in vertikalpanel med en mycket synlig horisontell skarv!)

Lockläkt från magasin ca 1865
Scandinavian Homes egen standardmodell av lockläkt med fason från Lysekil vid mitten av 1800-talet ska användas.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar